Samen sterk in schoon en veilig werk
Vind jij het ook moeilijk om risico-inschattingen te maken en de juiste infectiepreventiemaatregelen in te zetten?
Hoe krijg je dan ook nog alle medewerkers mee in deze gedragsverandering?
Ben jij ook veel tijd kwijt aan het organiseren van de schoonmaak tijdens of na een uitbraak en zie jij door de bomen het bos niet meer als het gaat om de landelijke richtlijnen?
Dan biedt deze training de oplossing!
Deze training leert je infectiepreventie in de juiste mate en op de juiste wijze te integreren binnen alle geledingen van de schoonmaaktak in de zorg. Daarmee sluit je aan bij het tegenwoordig vereiste kennis en uitvoeringsniveau van de schoonmaakmedewerker op de werkvloer binnen de zorgorganisatie. Om dit voor elkaar te krijgen neemt gedragsverandering tijdens deze training een belangrijke positie in.
Door de opkomst van bacteriën die ongevoelig(er) zijn voor de gebruikelijke antibiotica, krijg je als facilitair manager in de zorgsector steeds meer te maken met infectiepreventiemaatregelen. Zo weten we vaak niet wélke patiënt of cliënt een ongevoelige bacterie bij zicht draagt. Daarom worden algemene hygiëne maatregelen aangescherpt. Ook het schoonmaken van een isolatiekamer vereist kennis en een heldere werkprocedure die door iedereen begrepen en opgevolgd wordt.
Hierbij rijst de vraag waarmee en wanneer moet nu wel of toch niet gedesinfecteerd worden en op welk moment doe ik dan mijn handschoenen uit? Landelijke richtlijnen hierover zijn in revisie en zullen uiteindelijk tot op de werkvloer geïmplementeerd moeten worden en dan zal gedragsverandering op de werkvloer onvermijdelijk zijn. Alleen dan levert schoonmaak een zeer belangrijke bijdrage aan het voorkomen van overdracht van micro-organismen en daarmee het risico op infecties.
Doel van de training
Het doel van de training is de facilitair manager kennis, kunde en ervaring op te laten doen zodat deze in staat is infectiepreventie op maat binnen de eigen organisatie te integreren in de werkzaamheden van de schoonmaakmedewerkers. Hierdoor ontstaat een veiligere omgeving voor zowel patiënten /cliënten als voor de medewerkers zelf, worden zorginfecties voorkomen en kan de duur van uitbraken verkort worden.
De training zelf
De training bestaat uit 5 dagen, waarbij tussen iedere trainingsdag ongeveer 2 – 3 weken tijd is. Dit om het geleerde toe te kunnen passen en de opdrachten die meegegeven zijn, uit te kunnen werken. De te verwachten studiebelasting van de huiswerkopdrachten omvat ongeveer 15 uur. De uit te voeren opdrachten zijn toegespitst op de lokale situatie, waardoor de huiswerkopdrachten direct een aandeel kunnen leveren in de opbouw/verbetering van infectiepreventie in de facilitaire organisatie. Bij inschrijving van de cursist dient de organisatie toestemming te verlenen aan de cursist om de betreffende opdrachten binnen de zorginstelling uit te voeren. Het gebruik van een eigen laptop is noodzakelijk.
Ben jij manager, coördinator of leidinggevende over schoonmaakwerkzaamheden in een zorginstelling?
En
Heb je een HBO werk en denkniveau?
En
Kun je de praktische huiswerkopdrachten binnen de zorginstelling uitvoeren?
Dan kun je deelnemen aan deze training!
De trainingsdata en locatie worden op een later tijdstip bekend gemaakt.
Wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar info@ipacademie.nl
De investering voor deze training bedraagt € 1750,- per persoon, dit is inclusief BTW. In deze prijs is opgenomen:
- 5 dagen training van 09.30 tot 16.00 uur
- uitgebreide lunch, koffie, thee
- toegang tot digitale platform
- studiemateriaal (wordt digitaal verstrekt)
- certificaat bij actieve aanwezigheid en uitvoering van de opdrachten
Het is ook mogelijk om deze scholing incompany te verzorgen.
Meld je hier aan voor de training infectiepreventie in de schoonmaak.
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met de IP-Academie via info@ipacademie.nl/ 06-42274225