De IP-Academie verzorgt trainingen op het gebied van infectiepreventie, gericht op de langdurige zorgsector. Een training wordt ontwikkeld vanuit ervaringen in de praktijk, vakinhoudelijke kennis en wetenschap. De IP-Academie streeft hiermee, naar het aanbieden van onderbouwde praktisch toepasbare kennis en ervaring.
Omdat iedereen anders leert, past de IP-Academie blended learning toe. In een training wordt dus een mix van verschillende leervormen toegepast, zoals een combinatie van e-learning, klassikale training en webinars. De IP-Academie is gericht op leren en ervaren. De trainingen zijn dan ook bijzonder interactief en laten de deelnemers ervaring opdoen met het geleerde.
De IP-Academie is een initiatief en onderdeel van CareB4, ontwikkeld door Charlotte Michels, deskundige infectiepreventie. Zij begeleidt al meer dan 25 jaar instellingen in de langdurige zorgsector op het gebied van infectiepreventie. Vanuit deze praktijkervaringen wil de IP-Academie voldoen aan de vraag naar training van medewerkers op verschillende niveaus.
Het motto van de IP-Academie is het borgen van infectiepreventie binnen de muren van de instelling.
Charlotte Michels is deskundige infectiepreventie bij CareB4.
Na haar opleiding TLO Hygiëne en Sterilisatietechnologie is Charlotte werkzaam geweest in verschillende ziekenhuizen als hygiënist/deskundige infectiepreventie werkzaam geweest waarna ze zich gedurende de afgelopen 20 jaar heeft gespecialiseerd in de langdurige zorgsector.
CareB4 levert diensten op het gebied van infectiepreventie aan de langdurige zorgsector. Samen met instellingen en organisaties uit deze sector wil CareB4 een bijdrage leveren aan doeltreffende infectiepreventie in de zorgverlening in Nederland.
In 2022 start Charlotte Michels met de IP-Academie waar uitgebreide training op het gebied van infectiepreventie voor medewerkers uit de langdurige zorg wordt aangeboden. Het motto is borging van infectiepreventie binnen de muren van de instelling.
Charlotte Michels is gedurende 10 jaar als lid van de Werkgroep Infectie Preventie (WIP) betrokken geweest bij de ontwikkeling van landelijke richtlijnen op het gebied van infectiepreventie.
Sinds 2021 is zij bestuurslid van de Vereniging voor Hygiëne en Infectiepreventie in de Gezondheidszorg (VHIG), de beroepsvereniging voor deskundigen infectiepreventie.
Daarnaast is zij werkzaam voor onder andere het project: “Samen werken aan infectiepreventie” (SWIPE) en voor de regionale zorgnetwerken Noord-Holland Flevoland (AMR NH-FL) en LINK (NAZL).
Michels is geregistreerd deskundige infectiepreventie de VHIG en bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ)